Een ‘Open Ademhaling’

 

In mijn vakgebied spreken we van een ‘open ademhaling’ maar wat is dat eigenlijk?

Op allerlei plekken in het lichaam kun je spanning of onderdrukte emoties vastzetten. Je kunt ademen in je buik-, middenrif- en borstgebied, snel of langzaam en diep of oppervlakkig. Iedere persoon heeft zijn eigen combinatie en dat noemen we het adempatroon.

Tijdens een ademsessie kijkt de coach dan waar je ademt en vooral waar niet. Daar waar geen adembeweging te zien is, werkt de coach op het lichaam en helpt om het gesloten gebied te ‘openen’ of ontspannen. Adem je vanuit de onderbuik tot hoog in de borst, spreken we van een open ademhaling. En een open ademhaling zorgt voor een goede ademflow waardoor de spanning in het lijf los kan komen. Na de sessie voel je vaak de ruimte die daardoor is ontstaan.

Hoe adem jij?

Mensen hebben vaak het gevoel niet ‘goed’ te ademen. Daarmee bedoelen ze dat de doorstroming er niet is en ademhalen moeizaam gaat. Er is niets mis met longen of luchtwegen maar er zit een gespannen lichaam om het ‘ademapparaat’, waardoor het zwaar aanvoelt diep en voluit te ademen. Door een tijdje bewust ‘door te ademen’ ga je na de sessie onbewust juist rustiger ademen, en dat zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten.

Adem nu zelf eens lang in en voel hoe dat is … waar zit de beweging … ? en waar niet … ? Gaat het makkelijk of moeizaam? Heb je het gevoel dat er winst te behalen valt?

Doe dan op z’n minst dagelijks de oefening die je kunt downloaden vanaf de website, rechtsonder op de homepage.
Wil je meer? Boek eens een ademsessie…

Geniet van het mooie weer! ☀️


Rob Koning

P.S.
Je kunt jouw adem al deze zaterdag meer openen en meedoen aan Boost Your Breath. Een heerlijke dag om tot jezelf te komen. Je doet twee ademsessies en er is uitgebreide uitleg en achtergrond over ademhaling en de techniek. Tussendoor lunchen we in de binnentuin. Er zijn nog een paar plekken vrij.
Kijk hier voor meer info: //www.mrbreath.nl/boost-your-breath/
of geef je op via: rob@mrbreath.nl