Epiphora

De Epiphora Methode is een zelfgenezingsmethode die voor verlichting kan zorgen voor mensen met chronische, vaak onverklaarbare en niet altijd begrepen pijnklachten. De methode is ontwikkeld door Hans Timmerman, fysiotherapeut, haptotherapeut en ademcoach. In zijn praktijk zag hij duizenden mensen met onverklaarbaar uitblijvend herstel waarbij deze methode baat had. Het is zijn missie om deze methode bekendheid te geven.

Voor wie?

Heb jij last van:

 • brain fog
 • een drukgevoel boven op je hoofd en/of haarwortelpijn
 • wazig zien
 • concentratieproblemen
 • overgevoeligheid voor geluid en/of licht
 • stijve, verzuurde spieren
 • een koud lichaam
 • intense vermoeidheid
 • fibromyalgie
 • (aura)migraine
 • prikkelbare darmen
 • heb je een whiplash gehad of hersenschudding en word je maar niet de oude?

Dan is er een grote kans dat de bloeding in je hoofd niet optimaal is. Ook mensen met long covid hebben vaak baat bij deze methode, ze krijgen meer energie en kunnen daardoor hun dagelijks leven weer oppakken.

 

 

‘Epiphora is de nog ontbrekende schakel bij onverklaard uitblijvend herstel’
Hans Timmerman

Wat is het?

De Epiphora Methode is een combinatie van adem- en mobilisatietechnieken en heeft als belangrijkste doel: het herstellen van de doorbloeding en drainage van de hersenen bij een verstoorde Cirkel van Willis. De cirkel van Willis is een netwerk van slagaders midden in je brein, dat het halsslagadersysteem verbindt met de nekslagaders en zo de hersenen optimaal van bloed moet voorzien. Bij 2/3 van de mensen is de cirkel van Willis niet goed aangelegd. Als er vanuit de nekslagaders niet voldoende bloed naar het brein kan komen, krijgt met name het achterste deel van je brein niet genoeg bloed. Dit geeft problemen in het brein, maar zorgt er ook voor dat alle bloedvaten in het lichaam verkrampen. Dat zorgt voor onverklaarbare chronische klachten.

Ook in een gezond lichaam kan de doorbloeding naar je brein flink verstoord raken. De nek kan na een ongeluk of gewoon door een slechte houding op het werk of op school blokkeren en dan kan er niet genoeg bloed omhoog stromen naar het brein. Met allerlei klachten tot gevolg. De Epiphora Methode is een reeks simpele oefeningen waarmee je zelf deze doorbloeding weer op orde brengt. Hiermee heb je gereedschap om zelf je herstel te bevorderen. 

In de Epiphora methode leer je door speciale rekkingen, de juiste beweeghouding en een eenvoudige ademtechniek de doorbloeding in je hoofd te normaliseren.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Herken je symptomen en denk je dat deze methode iets voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak met Liselore.
Epiphora kent elementen uit ademwerk, haptonomie, fysio/manuele therapie en transpersoonlijke psychologie. Het is belangrijk dat je de oefeningen goed aanleert zodat je ze zelf thuis kunt blijven toepassen. Meestal zijn 3 afspraken genoeg om de methode te leren, te fine tunen en te verdiepen. De eerste afspraak duurt een uur, de volgende twee 30 minuten.

Eerste afspraak €110
Vervolgafspraken €57

 

Afspraak maken