Individuele sessies

 

Live sessies:

Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid door de ademcoach en is er maximale aandacht en begeleiding. 
Het is vergelijkbaar met een consult bij een arts of therapeut en duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessies. 

Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek, actief ademen en de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie “leest” de coach de ademhaling en helpt hij de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel zit (de spanning adem je weg). 

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. Vaak zijn een minimum van drie sessies wenselijk om echt goed naar je adempatroon te kijken. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Je bouwt daarmee een ‘toolbox’ om in te zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen.

We geven weer live individuele sessies. We houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM, daarnaast werken we in de ruimte met een luchtreiniger met ionisatie.

 

AFSPRAAK MAKEN

 

Online sessies:

Tegenwoordig geven we ook online sessies en ook dit blijkt erg goed te werken, zeker voor mensen die wat verder weg wonen.    Bij een individuele online ademsessie wordt je één-op-één begeleid door de ademcoach en is er maximale aandacht. We kijken naar je klacht of wens en kijken hoe we richting een oplossing komen. We doen in de sessie ook (lichte) ademhalingsoefeningen die je ook daarna in je eigen tijd kan doen. 

Wat daarvoor nodig is, is het volgende:
– een plek waar je rustig kunt zitten en niet gestoord wordt,
– waar je ontspannen kunt zitten (leunen) of liggen
– een (opgeladen!) laptop, tablet of telefoon met een internetverbinding

Je wordt door de sessie heen gepraat en het is weliswaar een iets andere sessie dan live maar niet minder effectief.
Het is meer praktisch en gericht op zelf thuis kunnen oefenen in deze tijd om lichaam en geest te ontspannen en je hoofd leeg te maken voor een frisse kijk op de dingen. Lees hier meer over adem en ademcoaching.

 

AFSPRAAK MAKEN