Ademcoaching

Ademcoaching krijgt steeds meer aandacht en dat is niet zonder reden. Door de toenemende hoeveelheid stress gerelateerde klachten, is er steeds meer behoefte om te ontspannen, om ‘uit het hoofd’ te komen en de verbinding met het lichaam weer te voelen. Met name dit laatste – voelen – is in onze maatschappij naar de achtergrond verdwenen. 

Onze belangrijkste energiebron is de adem. We beginnen het leven ermee en sterven zodra we maar een paar minuten stoppen met ademhalen. Maar liefst 80% van onze energie halen we uit zuurstof en het overgrote deel van de afvalstoffen verlaat ons lichaam via de uitademing. Toch weten we maar weinig over “goed ademen”.

We ademen met ons lijf. Ademen heeft invloed op hoe we denken en voelen en op wie we zijn. We ademen de lucht van buiten naar binnen. Als we de verbinding met onze adem verliezen of slechts oppervlakkig ademen, dan verliezen we de verbinding met het leven.

Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt. Adem je vrij en ontspannen, dan geldt dat ook voor hoe je in het leven staat.

Het team van Mr. Breath maakt gebruik van verschillende ademtechnieken. Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid door de ademcoach en is er maximale aandacht en begeleiding. Het is vergelijkbaar met een consult bij een arts of therapeut en duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessies.

 

De ademsessie
Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek, actief (verbonden) ademen en de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie ‘leest’ de coach jouw ademhaling en helpt deze verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ – of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven – hoe lekkerder je in je vel zit. Je ademt de spanning weg.

 

Aantal sessies
Het aantal sessies verschilt per persoon. We kijken samen naar een passend programma waarbij je ook zelf veel kunt doen met ondersteunende oefeningen. Je werkt daarmee aan een ‘toolbox’ om zelf in te zetten op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld om te ontspannen of om je energieniveau te verhogen.

 

Voor wie?
Resultaten die te behalen zijn met ademcoaching:

  • hyperventilatie onder controle krijgen en oplossen;
  • kalmeren en relativeren bij angst- en paniek;
  • ontspannen en eigen grenzen ‘bewaken’ bij overspannenheid en burn-out;
  • beter inslapen en doorslapen;
  • een fit en levenslustig leven te hebben.

Lees hier meer over de ervaringen van anderen.

 

AFSPRAAK MAKEN