Over Mr. Breath

 

Mr. Breath is een praktijk voor ademcoaching in Amsterdam, opgericht door Rob Koning in 2011. Je kan bij ons terecht voor een  individuele ademsessie, kleine groepssessie, workshops en trainingen op het gebied van ademhaling.

Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid door de ademcoach en is er maximale aandacht en begeleiding. 
Het is vergelijkbaar met een consult bij een arts of therapeut en duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessies. 

Een ademsessie bestaat uit een gesprek, bewust ademen en de ontspanningsfase daarna. Tijdens de sessie “leest” de coach de ademhaling en helpt hij de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel zit (de spanning adem je weg). 

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. Vaak zijn een minimum van drie sessies wenselijk om echt goed naar je adempatroon te kijken. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. We reiken je een ‘toolbox’ aan om in te zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen.

Ademcoaching geeft goede resultaten bij spanning- en stressgerelateerde klachten, hyperventilatie en het kalmeren en relativeren bij angst en paniek. Daarnaast kan ademcoaching hulpvol zijn bij slaapproblemen en kan het je energieniveau verhogen. Lees hier meer over ademcoaching.

Voor vragen mail naar: mail@mrbreath.nl

Praktijkadres: Nieuwezijds Voorburgwal 101-2, Amsterdam
10 minuten lopen van Centraal Station, parkeren in garage De Kolk.