Master

 

Er is veel ontwikkeling op het gebied van ademhaling en ademwerk. Om meer verdieping aan te brengen op gebieden waar we in deze tijd niet omheen kunnen, hebben we verschillende Masters vormgegeven. De aankomende Master gaat over werken met Trauma.

 

Werken met Trauma

  • Polyvagaaltheorie en polyvagaal ademen. Wat houdt deze theorie in en hoe kunnen we hiermee werken in het ademwerk. Hoe je met ademhaling het lijf weer kunt reguleren.
  • Werken met trauma en angst en paniek. Verdieping in begeleiding, hoe is trauma zichtbaar in het adempatroon met Joyce Tacl. 
  • Adem en depressie met Bram Bakker. 2,5 Miljoen mensen slikken antidepressiva in Nederland. Kan ademen helpend zijn bij depressie en wat is hierbij belangrijk? Hoe ga je om met herbeleving in sessies?

 

Joyce Tacl is zeer deskundig op het gebied van trauma én is ademcoach. Ze heeft veel ervaring opgedaan met trauma-werk, werkte bij de avondopvang huiskamerproject voor straatprostituees en was trajectleider bij huiselijk geweld.

Op dit moment werkzaam als consulent-adviseur aanpak mensenhandel bij CoMensha, het landelijk coördinatiecentrum tegen mensenhandel.

Inmiddels werkt ze ook als ademcoach en kan als geen ander adviseren over het sensitief omgaan met trauma in ademwerk.

 

 

 

 

 

Bram Bakker studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Hij specialiseerde zich tot psychiater. In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. 

Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Hij was medisch directeur bij een aantal verslavingsklinieken. Daarnaast had hij een eigen praktijk en werkte hij in teamverband mee in de behandeling van ‘onbegrepen lichamelijke klachten’ en ‘chronische pijn’.

Hij schreef onder andere het boek ‘Verademing’ samen met Koen de Jong. Zijn nieuwste boek ‘Oud zeer’ deed veel stof opwaaien.

 

Data:
Master werken met Trauma en depressie: Zwier, Vinkeveen
4 en 5 april 2024
Start donderdag 4 april 9:00 uur
Einde vrijdag 5 april 17:00 uur

Investering € 607,- ex btw voor de twee dagen incl koffie/thee en gezonde lunch

of

Investering € 747,- ex btw + incl overnachten bij Zwier (incl diner en ontbijt)
Termijnen mogelijk, neem dan even contact op.

 

INSCHRIJVEN MASTER TRAUMA