Yogadocent Lydia Ammerlaan volgde de Tweedaagse Training voor Professionals

Waarom besloot je mee te doen met de Tweedaagse Training?

Vanuit mijn lesgeven in Pilates en Yin Yoga waar ik altijd aandacht besteed aan de ademhaling, wilde ik meer doen met de adem. Voor mijzelf en voor mijn lessen. De groep was zeer uiteenlopend: huisarts, psycholoog, yoga docent, wandelcoach enz. Allemaal een andere achtergrond en baan, maar al snel voelde ik verbinding met iedereen.

 

Hoe heb je de training ervaren?

Verschillende ademhalingsoefeningen werden afgewisseld met theorie en dat is toch wel heel fijn. Om zelf te ervaren wat de adem met je doet en om te leren hoe het eigenlijk fysiologisch werkt die krachtige adem.

Alles was super verzorgd, inclusief heerlijk gezond eten. Ik ben toch een beetje nuchter en wil niet teveel zweverigheid, hier was ik aan het juiste adres.  

 

Wat heeft de training je gebracht, pas je ademhaling nu toe in je werk?

Hier, op een prachtige locatie midden in het bos, beleefde ik mijn eerste complete live ademsessie en deze zal ik nooit vergeten! Ik heb hier echt ervaren hoe krachtig de adem is en wat er vanuit je onderbewuste omhoog kan komen. Sommige oefeningen waren  heel intens. Wat bijzonder was, was dat ik op een moment heel duidelijk voelde “dit heb ik nodig! Dit is goed voor mij!”

Na twee weken was de tweede trainingsdag en dat was fijn, omdat je zo de tijd kreeg de aangereikte ademhalingsoefeningen thuis of alvast in je werk te oefenen en toe te passen. Op de terugweg naar huis voelde ik me zó krachtig en gelukkig en wist ik het zeker; hier wil ik meer mee doen!

De ademhalingsoefeningen (met name de ontspannende) pas ik regelmatig toe in mijn lessen en zo laat ik iedereen mee genieten van de voordelen die de adem kan brengen. Een aanrader!

 


 

IK SCHRIJF ME IN VOOR JUNI!

MEER INFO OVER DE TRAINING